top of page

Zehirli böcekler grubuna ait olan akrepler, geceleri aktif olan canlılardır.

Akrepler, taş altları, ağaç kovukları, ahşap mobilya araları, tavan arası gibi alanlara saklanarak yuva yapabilirler.

Akrepler örümcek, kırkayak, tespih böceği gibi canlıları yiyerek beslenirler. Kurak ve sıcak iklimlerde barınmayı seven akreplerin bazı türleri bir yıl besin almadan yaşayabilmektedir. Akrepler yassı vücut yapılarına sahip olduğundan dolayı dar alanlardan kolaylıkla geçebilirler.

 

Akrepler yavrularını doğurarak ürerler. Yavrular ergin hale ulaşıncaya kadar anne akrep yavrularını sırtında taşır. Akrep ilaçlama uygulamalarında akreplerin yuva oluşturduğu alanları bulmak önemlidir.

 

Genellikle akrepler, gider boru girişleri, depo, tavan arası, apartman boşluğu, taş araları, odunluk, çalılık gibi alanlara yuva yaparlar.

 

Yapılan bir deneyde buz kalıbına konarak dondurulan bir akrep üç hafta bekletilmiştir. Üç hafta sonrasında buz kalıbı eritildiğinde akrebin yaşadığı ve hareket ederek yaşantısına devam ettiği gözlemlenmiştir.

Akreplerin kopan organları kısa bir süre sonra yeniden çıkar.

Dişi akrep çiftleşme aşamasından sonra erkek akrebi yiyerek öldürür.

Akrepler yaşadıkları ortama bağlı olarak değişmektedir.

Çöl akrepleri kurak bir iklimde yaşadığı için zehri daha etkilidir. Zehri etkili olan akreplerin insanları sokması sonucu kişi kısa bir süre sonra hayatını kaybeder.

 

Akreplere karşı uygulanan bireysel mücadeleler çok tehlikelidir.

Kendini tehlikede hisseden akrep karşısındaki kişiyi sokarak zehrini akıtmak için saldırıya geçer. Akrep görüldüğü anda profesyonel böcek ilaçlama firmasıyla iletişime geçmek gerekir.

Servisimiz ile irtibata geçtiğiniz takdirde uzman ilaçlama personelimiz en kısa sürede yanınıza ulaşarak akrepleri etkisiz hale getirecektir. Şirketimiz sizlerin sağlığını korumak için daima Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçları kullanarak hizmet vermektedir. 

AKREP

bottom of page