
![]() |
---|
Kalorİfer BöceĞİ
Kalorifer böcekleri ülkemizde yaygın olarak görülen dünya üzerinde çok soğuk bölgeler dışında hemen her yerde yaşayan böceklerdir. Yürüyen böcek grubuna dahil olan bu zararlıların 4.500 türü olduğu bilinmektedir.
Türlerine göre fiziksel özellikleri değişmekle birlikte boyları ortalama 1,5 ile 3 cm arasında olabilir.
Yaşadıkları bölgeye ve beslenmelerine göre boyutları farklılık gösterebilir.
Renkleri ise genellikle kahverengi, nadir olarak da siyah, sarımtırak ve kızılımsı olabilir. Birçok canlıya oranla çok daha dayanıklıdırlar. Bir ay boyunca bir şey yemeseler dahi yaşamlarını sürdürebilirler. Başı vücudundan ayrılmış olan birkalorifer böcekleri bu şekilde birkaç hafta bile yaşabilir.
Bu kadar dirençli olan bu zararlıların kişisel çabalarla ev, ofis vb. yaşam alanlarından yok edilmesi mümkün değildir. Bu nedenle de bu zararlılarla mücadele edebilmek için mutlaka bir kalorifer böceği ilaçlama firmasından yardım alınmalıdır.
Dışarıdan alınan ilaçlar ile kalorifer böceği ile mücadele bireysel olarak mümkün değildir. Dirençli yapıya sahiplerdir. Ortalama 40 dakika nefeslerini tutabilme susuz olarak 1 hafta yaşayabilmektedirler. Yapılan deneyler sonucunda radyasyon ışınlarına dayanıklı oldukları gözlenmiştir.
Bu derece dayanıklı bünyeye sahip olan bu zararlı canlılar için almış olduğunuz ilaçlar kısa sürede etki gösterecek belli bir süre sonra bu haşereler ile karşılaşmanıza neden olacaktır. Kesin sonuç elde etmek için kalorifer böceği ilaçlama şirketleri ile görüşerek nasıl uygulama yapıldığına dair gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.
Firmalar tarafından ilaçlama işleminde genellikle sıvı ilaçlama uygulaması yapılmaktadır. Buharlama yöntemi ile alan içindeki her noktaya nüfus eden bu sistem ile alanda bulunan tüm haşerelerin yok olması sağlanacaktır. Kalorifer böceğinden kurtulmak için oldukça etkili bir yöntemdir.
Uygulama yapılırken alan en az süre ile iki saat kapalı kalmalı yarım saat havalandırılıp içeri giriş sağlanmalıdır. Kalorifer böceği ilaçlama sonrasında sıvı uygulamalarda bir hafta dip köşe ıslak temizlik yapılmaz

Sıvı uygulama haricinde kalorifer böceği çeşitleri için alanlarını terk edemeyen müşterileri için jel ilaçlama yapılabilmektedir. Jel uygulama noktalama yöntemi ile haşerenin bulundukları ve geçiş sağladıkları alanlara bırakırlı. Böcekler buradan geçerken bu ilacı yiyerek ölümleri gerçekleşmiş olur.
Kalorifer böcekleri diğer böcek türleri ile en büyük ortak özelliği çok hızlı üremeleridir. Her yumurtlama döneminde yüzlerce yumurta meydana getirebilirler.Kalorifer böcekleri yumurtalarını sırtında taşıyarak kuytu alanlara bırakırlar.genellikle kapı pervazları, parke araları, duvar çatlakları kalorifer böceklerinin yumurtalarını bıraktıkları bölgelerdir.
Bir gecede milyonlarca yumurta bırakabilen bu haşerelere karşı zaman kaybetmeden ilaçlama yapılmalıdır.
Kalorifer böcekleri hem otçul hem de etçil beslenir. Yemek ihtiyaçlarını gidermek için bulundukları ortamda insanların gıda maddelerine saldırırlar.
Bu gıdaların bir daha tüketilmemesi kalorifer böceğinin verdiği zararlardan biridir.
Ancak en önemli zarar salgılarında ve gezindikleri pis ortamlardan taşıdıkları mikropların neden olduğu hastalıklardır. Hepatit, verem, dizanteri gibi insanların hayatını kaybetmelerine dahi neden olabilen hastalıklar bu zararlılar yolu ile bulaşır.
Verdikleri zararlardan korunmak için yaşam alanlarında bu zararlının barındırılmaması şarttır. Bunun tek çözümü ise kalorifer böceği ilaçlama yapılmasıdır.
Kalorifer böceği ilaçlama bu alanda uzman firmalara yaptırılmalıdır. Aksi halde zehirlenme, astım krizi vb. sorunlar oluşabilir.
İşlemi yapacak olan firma personelinin bu zararlıları tanıması, etki edecek ilaçları ve ilaçlama yöntemini bilmesi kalorifer böceği ilaçlama işleminin başarılı sonuç vermesi için en önemli faktördür.
