top of page

SÜMÜKLÜ BÖCEK

Sümüklü böcek te diğer haşere türleri gibi ilaçlama firmaları tarafından uygulanan yöntemlerle yok edilebilir. Daha çok bitkilere zarar veriyor olmaları yeşillik alanların zamanla yok olmalarına neden olur.

Bu nedenle sümüklü böcek ilaçlama yaptırılması gerekli uygulamadır. Hayatımızda var olan birçok haşere türü vardır. Bu canlıların yaşam alanları nerelerde görüldüklerinin incelenmesi dışında bir de biyolojik yapılarının incelenmesi gerekir.

Bunun sebebi hangi canlıların hangi ilaca karşı bağışıklık kazandığı ve hangi ilacın onu daha çabuk yok edebileceğinin öğrenilmesi için bu şarttır. Sümüklü böcekler yaşam alanları olarak bulundukları yerler genellikle nemli alanlardır. Ilıman yerlerde yaşamayı seven nadir görülen böcek türleri de vardır.

Bu zararlı haşerenin dört tane burnu vardır. Adını salgılamış oldukları bir maddeden almışlardır. Bu madde sümük görüntüsünde olduğu için bu isim ile bilinir. Beslenme ihtiyaçlarını bitkilerden ağaçlardan bitki köklerinden ve meyvelerden alırlar. İnsan sağlığına verdikleri zararlar dışında bitkileri yedikleri için tarlalara bahçelere de ciddi anlamda zarar vermektedirler.

 

Bazı yabancı ülkelerde sümüklü böcek besin olarak da yenilmektedir.

Kabuksuz vücuda sahiptir. Renkleri genel olarak koyu kahve, siyah ve en çok görünen olarak ise kiremit rengidir. Kış uykusuna yatarlar. Yumurtlama yöntemi ile çoğalırlar. Kendilerinin açmış oldukları çukurlara yumurtalarını bırakır ve bu şekilde ürerler. Üremelerine engel olunarak verecekleri zararlar önlenmelidir. Sümüklüböcekten kurtulmak sümüklü böcek ilaçlama firmaları ile irtibata geçildiği durumda kişiler açısından daha kolay ve sağlıklı olacaktır.

 

Bol yağış alan yerleri severler. Yaşadıkları alanda bitkilere ihtiyaç duyarlar. Buğday, arpa türü her türlü besinin yiyebilmektedir. Sümüklü böcek ilaçlaması yapılmadan önce mutlaka bulundukları yerin sulanarak nemlendirilmesi gerekir. Bunun sebebi sulama yapıldıktan sonra toprak altından yüzeye çıkan bu haşereler rahatlıkla ilaçlanabilir.

 

Sümüklü böcek ile mücadele de ilaçlama firmalarından yardım almak gerekmektedir. İnsanları ısırmaz zehirsizdir ancak insanların geçimini sağladıkları tarlalarda onları ciddi derecede ekonomik açıdan etkileyecek hasarlara sebebiyet verir. Evde salyangoz genellikle beslenilen saksı ve çiçeklerin arasında görünürler.

Hızlı bir şekilde ürerler kendi başlarına ürerler çünkü diğer haşere türleri ile arasında fark vardır hem dişilik hem erkeklik hormonu bulunan bu haşere kendi başına ürer. Bireysel olarak yapılan hiçbir mücadele olumlu sonuç vermez.

Sağlık bakanlığı onayız kalitesiz olarak üretilen ilaçların kullanılması da hem çözüme ulaştırmaz hem de ciddi boyutlarda zehirlenmelere yol açabilir.

Salyangoz ile mücadelede bitkiler önemlidir. Tek çözüm yolu ilaçlama firmalarına başvurmaktır. 

 

Sümüklü Böcek yapısı ve özellikleri

Sümüklüböcekler kabukları körelmiş yumuşakçalar grubundan olan canlılardır. Salgıladıkları maddenin sümüksü görüntüde olması nedeniyle bu isim verilmiştir. Yumuşak ve yapışkan gövdeli bu hayvanlar tatlı sularda yaşayan türleri ve karada nemli yerlerde yaşayan türleri de vardır. Ilıman ve tropik bölgelerde yaşayan türleri bitki ile beslenirken, Avrasya’da yaşayan bazı türleri diğer türdeki salyangozları ve yer solucanlarını yiyen etçil sümüklüböceklerdir.

 

Sümüklü böcek nasıl ürer?

Kışı dinlenerek geçiren sümüklü böcekler ilkbaharda faaliyete geçerler. Toprakta açmış oldukları 8-10 cm derinlikteki çukurlara 60, 70 arası yumurta bırakırlar.

 

Sümüklü böcek nasıl beslenir?

Sümüklü böcekler yeşil bitkilerin yaprakları, meyve ve sebzelerin filizlerini kemirerek beslenirler. Tarlada, bağda, bahçede ve seralarda yetiştirilen marul, kıvırcık, tere, roka, çilek, arpa, buğday, tütün, ağaç yaprakları gibi ürünleri tercih ederler.

 

Sümüklü böcek nerelerde yaşar?

Sümüklü böcekler ılıman ve yağışın bol olduğu tropik yerlerde, nemli yerlerde, yeşillik alanlarda görülürler.

 

Sümüklü böceğin zararları nelerdir?

Sümüklü böcekler tarım alanlarında yetiştirilen sebze ve meyvelerin yapraklarını, filizlerini yiyerek gelişimini önler ve ekonomik zarar verirler.

 

Sümüklü böcek ilaçlama nasıl yapılır?

Sümüklü böcek ilaçlama öncesi ilaçlama yapılacak alan sulanır ve böylelikle toprak altında saklanan sümüklü böceklerin ortaya çıkması sağlanır, toplu olarak müdehale yapılarak daha etkili sonuç alınır. Sümüklü böcek ilaçlama da bilinçsiz yapılan uygulamalardan etkili sonuç alamaz ve bitkilere zarar verebilirsiniz. Bu konuda alanında uzman şirketimizden yardım alabilir ve %100 etkili sonuçlar alarak sümüklü böceklerden kurtulabilirsiniz.

bottom of page