top of page

Hamam böcekleri görünüş olarak oval ve yassı şekilde olup, renkleri ise siyah ve parlaktır. Vücudunun dış kısmı kitin adı verilen bir madde ile kaplı olan hamam böcekleri kendilerini dış etkilerden bu madde sayesinde korur. Hamam böceği gündüzleri kuytu köşelerdeki yuvalarında geçirirken, geceleri tam olarak aktif olurlar.

Çünkü hamam böcekleri gündüzler ve ışık olan ortamları sevmezler. Çok esnek bir ağız yapısına sahip olan hamam böcekleri, ağızlarını sağa ve sola hareket ettirirler.

 

Hamam böcekleri yeryüzünde en hızlı çoğalan haşerelerdir. Yumurtalarını sırtında taşıyan dişi hamam böcekleri, dolaştığı her yere yumurtalarını bırakarak etrafa pislik yayar. Hamam böceğinin yumurtaları gözle görülmez.

Çok hızlı üreyen hamam böceğinden kurtulmak için, görüldükleri anda ilaçlama yaptırmak gereklidir. Yaptırılacak olan ilaçlama ferdi olarak değil, kesinlikle işin uzmanı haşere ilaçlama firmalarına yaptırılmalıdır. Hamam böceğinin halk arasında birçok farklı isimleri vardır.

 

Bunlar arasında: Kakalak, Alman hamam böceği, kalorifer böceği, Oryantal hamam böceği, karafatma gibi isimlerle anılır. Hamam böcekleri, gündüzleri kuytu köşelerde yuvalarında geçirirken, geceleri aktif olup sürekli gezerler. Bacak yapıları çok güçlü olan hamam böceği, saatlerce yürüyebilecek bir haşeredir. Hamam böcekleri bir gecede 10 katlı bir binayı dolaşabilirler.

 

Hamam böcekleri çok dayanıklı haşerelerdir. Kafaları kopsa dahi 1 hafta yaşayabilirler, açlığa dayanıklı olan hamam böceği susuzluktan ölür.

 

Dişi Hamam böceği kapsüller halinde sırtında gezdirdiği yumurtalarını her yere dökerek gezer. Hamam böceğinin yumurtaları, uygun sıcaklıkta ve yavru hamam böcekleri ortaya çıkar. Bir çift Hamamböceği ölene kadar yaklaşık 1 milyon yumurta yapar.

Hamam böcekleri çok pis haşerelerdir ve insanlara birçok tehlikeli hastalık bulaştırırlar.

 

Hamam böceklerinden insanlara bulaşan başlıca hastalıkları; verem, Panomi, astım, dizanteri, mantar hastalıkları ve alerjik hastalıklardır.

 

Hamam böceklerinin dişi olanlarında kanat yoktur, sadece erkek hamam böceklerinde kanat vardır, fakat bu kanatları uçmak için kullanmazlar.

Ev içlerine hamam böcekleri kanalizasyon borularından, duvar çatlaklarından, kapı ve pencere boşluklarından ve dışarıdan alınan eşyaların içerisinde gelebilir.

Hamam böceklerinden korunmak için, evlerinizde hamam böceği gördüğünüz anda ilaçlama yaptırmanız gereklidir.

Göreceğiniz bir hamam böceği, o ortamda aslında onlarca hamamböceği olduğunun habercisidir. Bilinçsizce yapılan ve kalitesiz böcek ilaçları ile yapılan ilaçlamalar sonunda başarı elde edilemez.

Haşere ilaçlaması dikkat ve deneyim gerektiren bir uygulamadır. Bu nedenle profesyonel destek gereklidir.

 

    Yasal çalışan böcek ilaçlama şirketleri kullandıkları sıvı kokulu ya da jel tarzı ilaçlarla, sizlerin böcek sorununuzu kökten çözecektir.

 

(ÖMRÜM İLAÇLAMA) İlaçlama servisi olup, kullandığı haşere ilaçları ziraat mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır. Hamam böceği ilaçlama ve diğer tüm haşere ilaçlama konularında sizlere, sektöründe lider ilaçlama firması olarak hizmet vermektedir. 

Hamam böceğinin yapısı nasıldır?
Hamam böceğinin iskeleti vücudunun dışında yer alır. Hamamböceği erkeği kanatlıdır, fakat uçamaz. Bu böcek türleri hastalık taşıyan çok pis bir böcektir.

Hamam böceği oval yapılı, başında algılama işine yarayan 1 çift anten bulunan bir haşeredir. Hamam böceğinin derisi kitin denilen bir madde ile kaplıdır. Hamam böceği kobay olarak laboratuarda kullanılır. Hamamböceği pek çok dış etkiye karşı dayanıklı yapıdadır.
 

Hamam böceği ne kadar yumurta yapar?
Dişi bir Hamam böceği her yumurtlamada 100 tane yumurta yapar. Bir çift Hamam böceği ölene kadar 1 milyon yumurta yapabilir.

Dişi Hamam böceği sırtında gezdirdiği yumurta kapsüllerini gezdiği her yere bırakır. Hamam böceği bir defa çiftleşme ile ölene kadar yumurta yapabilir.
 

Hamam böceği ne kadar yaşar?
Hamam böceği yaşaması türüne göre değişir. Hamam böceği yaklaşık 6 ay-1yıl arası yaşar. Hamam böceği su altında 40dk yaşayabilir. Kafası kopmuş bir Hamam böceği 1 hafta yaşar, açlıktan değil susuzluktan ölür. Hamam böceği pek çok dış etkene karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir.

 

Hamam böceği ne ile beslenir?
Hamam böceği bütün insanların ve canlıların yediği ve yemediği her şeyi yer. Hamam böceği gıda ve su ihtiyacı duydukları için insanların oldukları yerlerde yaşar.

Hamam böceği karanlığı sever ve geceleri aktiftir. Hamam böceği çok dayanıklıdır. Bilinçsizce ve amatör olarak yapılan mücadelelerde ilaçlara çok çabuk direnç kazanırlar. 
 

Hamam böceği nerede yaşar?
Hamam böcekleri evlerde ilk yerleşeceği mutfak ve banyolardır. Bu böcekler genelde bütün zamanlarını yuvalarında delik ve çatlaklarda saklanarak geçirir.

Hamam böceği nemli sıcak ve pis yerleri sever. Kanalizasyon kazan dairesi depo bodrum toprak altı galelileri ambalaj içleri gibi yerleri istila eder.
 

Hamam böceği dünya üzerinde kaç çeşittir?
Hamam böceğinin dünya üzerindeki türleri 5000 adettir. Hamam böceği yaklaşık 320 milyon yıl önce karbonifer çağda ortaya çıkmıştır.

Hamam böceğinin bugüne kadar görünüşleri çok az değişmiştir. Hamam böceği ağzı sola doğru hareket eder. Hamam böceği yiyeceksiz 1 ay susuz ancak bir hafta yaşar.
 

Hamam böceği'nin yurdumuzda kaç türü bulunur?
Yurdumuzda üç tür Hamam böceği bulunur. Bunlardan birincisi alman Hamam böceği ikincisi amerikan Hamam böceği ve üçüncüsü oryantal hamam böceğidir.

 

Alman Hamam böceği halk arasında kalorifer böceği olarak bilinir. Alman hamam böceği açık kahverengi ve ön göğüs bölgesinde iki koyu bant taşırlar. Yaklaşık 10-12 mm boyundadırlar Alman Hamam böceği depo bodrum altı nemli sıcak yerleri severler. Alman hamam böceği genelde gıda yerlerinde gözükür. Alman hamam böceği'nin bulunduğu alan ilaçlanmadığı takdirde verem hepatit mantar gibi çeşitli hastalıkların mikroplarını taşır ve bulaştırırlar.

 

Amerikan Hamamböceği ortalama 2-3cm boyundadır. Kırmızımsı kahverenginde en büyük Hamam böceği türüdür. Amerikan Hamam böcekleri nemli sıcak ve pis ortamları sever evlerde mutfak ve banyolar nemli olduğundan dolayı bu hamam böceğine daha çok rastlanır

Amerikan Hamam böceği etkin bir mücadeleye uygun profesyonel ilaçlamacılar ile ve periyodik olarak ilaçlanmalıdır.

 

Oryantal Hamam böceği oval biçimli parlak siyah ve çok koyu kahverengidir. Oryantal Hamam böceği her türlü pisliği mikrobu taşır ve bulaştırır.
 

Hamam böceği nasıl ürer?
Hamam böceği kalorifer böceği ailesindendir yumurta yöntemiyle çoğalırlar. Hamam böceği İçinde 35-40 yavru bulunan kapsüller halindeki yumurtalarını sırtında taşıyabilir ve dolaştıkları her yere dökebilir.

Hamam böceği bir defada 200 yumurta üretir Hamamböceği yumurtası 18 günde yavru olarak çıkar. Hamam böceği çok hızlı ürer.. 

HAMAM BÖCEĞİ

bottom of page